Informatie over wv Tour de Force

Wielervereniging Tour de Force is een middelgrote toerfietsvereniging en is opgericht in 1992. De vereniging houdt zich bezig met allerlei activiteiten op het gebied van het toerfietsen en mountainbiken. Van april tot oktober wordt er wekelijks in groepsverband getraind, zowel op de weg als in het bos. Het seizoen begint met een openingstocht op de laatste zaterdag van maart en eindigt met een sluitingstocht op de laatste zaterdag van september. Beide tochten worden afgesloten met een hapje en een drankje.

Jaarlijks organiseert de vereniging de toerklassieker van de Veluwe, de 'Tour de Force'. In de loop van het seizoen zijn er voor de toerfietsafdeling enkele toertochten met verzorging onderweg en worden er in de zomer een aantal tijd- en prognoseritten georganiseerd. In de winter wordt er, zo mogelijk, op zaterdagmorgen op de weg gefietst. Daarnaast organiseert de vereniging in mei/juni een tweetal meerdaagse tochten; één tocht in Nederland en één tocht in het buitenland.

Sinds 2011 heeft de vereniging een mountainbikeafdeling, 'MTB wv Tour de Force' voor leden die graag in een uitdagende omgeving willen mountainbiken. Jaarlijks wordt ook de mountainbiketocht de 'Goudsbergtocht' georganiseerd. Wekelijks worden voor de mountainbikers in de zomer trainingen verzorgd door gediplomeerde trainers. In de winter worden op zaterdag mountainbiketochten gereden die door andere verenigingen worden georganiseerd.

Meer informatie over alle activiteiten en trainingen vind je op andere pagina's van de website.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) onder nummer 105058 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40124602. Het bankrekeningnummer van de vereniging is NL90 RABO 0320 8283 60.