Mountainbiken op de Goudsberg

Eind november 2015 hebben wielerverenigingen WV Tour de Force, WV Ede en enkele individuele Lunterse mountainbikers een akkoord gesloten met de grondeigenaren ‘Stichting het Luntersche Buurtbosch’ en de Gemeente Ede over het ‘middelpunt’ gebied op de Goudsberg:

Het gedeelte tussen de ‘Hessenhut’, ‘het Middelpunt van Nederland’, ‘Notarisbank’ en ‘het Berkenlaantje’ is afgesloten voor het mountainbiken. Met de realisatie destijds van het deelproject ‘Het middelpunt van Nederland’ vinden de grondeigenaren, die ook vertegenwoordigd zijn in het Goudsberg-project, dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan wanneer wandelaars, waaronder ook mensen slecht ter been of met een handicap, dit gebied betreden samen met mountainbikers.

‘Het Witte Wieven gat’ onderaan de ‘Notarisbank’ is wel toegankelijk voor mountainbikers. Echter mag er niet door een ‘ven’, die medio 2018 in dit gat gemaakt wordt, gereden worden.

Medio 2018 wordt er gestart met het bouwen van een mountainbikeroutenetwerk waaronder Ede, Otterlo en Lunteren komen te vallen. De vergunning voor deze route zal rond juni 2018 geplaatst gaan worden. Zie voor meer informatie: https://www.facebook.com/MTBZuidVeluwe/

Het mountainbiken in het Luntersche Buurtbosch en op gronden van de gemeente Ede blijft toegestaan op wegen en paden.

Let op! Het afsnijden van paden is niet toegestaan. Zie ook onze gedragscode: http://wvtourdeforce.nl/vereniging/gedragscode

Zie voor spelregels in het bos https://www.hetluntersebuurtbos.nl onder ‘Te doen’ -> ‘Spelregels voor recreatie’.

Afgesloten gebied