Zomertrainingen

Tijdstip

Iedere donderdagavond nadat de zomertijd is ingegaan t/m september van 18.45 uur tot ongeveer 21.00 uur (of wanneer het begint te schemeren)

Let op: maart, april en september start om 18.30 uur i.v.m. korte avonden!

Voor de Barneveldse leden is er de mogelijkheid van gezamenlijk vertrek vanaf het Fietsenhuis aan de Valkseweg 36 in Barneveld 20 minuten voor aanvang van training (18.25 uur van mei t/m augustus, 18.10 uur in april en september).

Voor de Kootwijkerbroekse leden is er de mogelijkheid van gezamenlijk vertrek vanaf de Puurveense molen (Walhuisweg 2) 25 minuten voor aanvang van training (18.20 uur van mei t/m augustus, 18.05 uur in april en september).

Verzamelpunt

In "het zandgat"
Hessenweg 85
6731 JP Lunteren

NB: de afstand van Barneveld naar de trainingslocatie is een perfecte afstand om te gebruiken als warming up / cooling down, en zal altijd in groepsverband met trainers worden afgelegd (voor Barneveldse leden).

Trainingslocatie

Bossen rondom de Goudsberg in Lunteren.

NB: indien er voor een training wordt uitgeweken naar een andere locatie, zal dit tijdig gemeld worden.

Inhoud

De trainingen worden verzorgd door enthousiaste, ervaren mountainbikers die een cursus hebben gevolgd tot instructeur, wielertrainer of begeleider. De trainingen zullen voornamelijk bestaan uit oefeningen om al spelenderwijs de techniek onder de knie te krijgen. De conditie zal op peil worden gebracht met interval- en duurtrainingen / tochten.

Indeling groepen

De groepen worden ingedeeld op basis van niveau.

De jeugd gaat dit seizoen in 4 groepen trainen afhankelijk van opkomst:

  • Groep jeugd 8 t/m 9 jaar
  • Groep jeugd 10 t/m 11 jaar
  • Groep jeugd 12 t/m 13 jaar
  • Groep jeugd 14+ jaar

De groepen worden door de jeugdtrainers ingedeeld / samengevoegd.

De volwassenen worden ingedeeld in 4 groepen:

  • Beginners groep
  • Basis groep
  • Gemiddelde groep
  • Gevorderde groep.

Maandagavond

Ook dit seizoen zullen we met een select groepje op de maandagavond een tocht gaan rijden in de bossen ten zuid westen van de Veluwe. Vraag aan een van de trainers naar de mogelijkheden. Voorwaarde is enige interesse in de mountainbike toertochten / wedstrijdsport. Voor info stuur een mailtje naar MTB@wvtourdeforce.nl