Zaterdag 23 maart met een lekker fris voorjaars zonnetje met een temperatuur van 8 graden starten we onze dag. We verzamelen op onze vertrouwde stek ‘Het Fietsenhuis’ aan de Valkseweg. Onze jeugd komt daar binnen druppelen sommigen al helemaal zomers gekleed, wat toch best wel enthousiast is blijkt later. Aangekomen op onze trainingslocatie het zandgat op de Lunterse berg blijkt dat daar ook al een groep aanwezig is. Naast dat we onze jeugd een leuke afsluiting willen bezorgen van het winterseizoen willen we dit jaar ook de volwassen groepen weer meer aandacht geven. Corona en andere oorzaken hebben gezorgd dat deze groep een beetje uit elkaar was gevallen. Deze morgen zijn echter weer een heel aantal van deze leden weer present, of hebben aangegeven weer te komen. Deze opkomst vinden wij trainers heel leuk, Wij hopen er met deze groepen weer een leuk en gezellig seizoen van te maken. We proberen aandacht te geven aan de wensen die er zijn op gebied van training/techniek of gewoon gezellig een tocht rijden, wat de wens is van de gemiddelde volwassen groep.

Voor de Jeugd waren er door Jeroen en Gerrit een aantal spellen uitgezet waarbij snelheid, techniek, balans en durf belangrijke eigenschappen waren waar je over dient te beschikken bij het mountainbiken. Er werd door de verschillende groepen heel fanatiek gestreden om met de meeste punten als winnaar te worden aangewezen. De dames groep was er van overtuigd dat de jongens vals speelden en dat zij de duidelijke winnaars behoorden te zijn. De begeleidende trainers en helpers hadden hun handen vol om de enthousiastelingen van het juiste aantal punten te voorzien. We hebben afgesloten met een kwartet spel waarbij alle groepen tegen elkaar moesten strijden wat ook weer zorgde voor de nodige lol.

Intussen kwamen de volwassenn groepen, de gemiddelde groep onder leiding van Jaco en Kees de snelle groep onder leiding van Karel en Teun, terug van hun tochtje waarbij het voor een aantal deelnemers duidelijk was dat na een hele winter niet fietsen er wel weer wat valt in te halen. We hebben begrepen dat de gemiddelde groep blij is weer terug te zijn en ze zijn enthousiast om op 04 april weer een tochtje te rijden of onder leiding van Jaco aan de techniek willen werken. In de snelle groep gebeurt er altijd wel iets bijzonders, dat is zo gewoon dat we van deze groep niet hebben opgenomen in dit verslag😊. Vervolgens hebben we de dag afgesloten met een gezamenlijk ritje van zowel jeugd als volwassenen naar het restaurant op de Goudsberg voor een hapje en drankje waar ook de prijzen werden uitgereikt en er volop werd nagenoten van deze seizoensopening. Speciale dank voor ‘Het2Wielerhuis’ die de prijzen hebben gesponsord.

Helpers hartelijk dank voor jullie inzet.

Trainers MTB

Foto album