Henk Boshuis (70) is al zo’n 20 jaar vrijwilliger bij de Tour de Force. "Toen onze wielervereniging werd opgericht, ben ik gelijk lid geworden."

Met het lid worden rolde Henk in het vrijwilligerswerk bij de Tour de Force. "Eerst was ik het hulpje van de materiaalman, Hamp van de Kamp, daarna werd ik routechef en materiaalbeheerder.”

Zijn eerste tour
Al voordat de wielervereniging werd opgericht, reed Henk zijn eerste ‘Tour’: "Jan Pit en Wim Kalshoven hadden me overgehaald om met hen mee te gaan voor de 150-kilometerroute. Dat kon best volgens hen, ook al had ik zo’n afstand nog nooit gefietst. Bij de splitsing van de routes bleek dat we de route van 230 kilometer volgden! Ik besloot verder mee te gaan. Ik heb Barneveld wel fietsend gehaald, maar vanaf Garderen ging het erg moeizaam, haha!

De Veluwe heeft alles
Ik vind dat we op de Veluwe een schitterende omgeving hebben. We hebben bos, polder en heuvels. Voor de Tour de Force kunnen we dan ook mooie, gevarieerde routes uitzetten. Ik zou zeggen: doe mee, wees voorzichtig en geniet ervan!"

Schrijf je hier in voor de Tour de Force 2018.