Praat met Evelien Boonstra (op de foto rechts) en Kelly Eijsing (op de foto links) over de lol van het steppen en je twijfelt geen moment meer om op de step te stappen. Zelf gingen ze nog maar twee jaar geleden in Amersfoort overstag. Daarna moest Barneveld ook aan de step, vonden ze. Al snel kregen ze een flink aantal enthousiastelingen mee en na een paar maanden hadden zich meer dan vijftig leden gemeld bij de pas opgerichte stepclub.

Vorig jaar verschenen voor het eerst steppende deelnemers aan de start van de Tour de Force. ’t Was reuze gezellig, herinnert Evelien zich. Zelf stepte ze vijftig kilometer en door het warme weer was het best een beetje afzien. „Vooral doordat we pas laat startten, was de temperatuur flink opgelopen.” Kelly moest het evenement vanwege andere verplichtingen helaas aan zich voorbij laten gaan, maar dit jaar is ze zeker van de partij.
 

Conditie, techniek en snelheid

Wie vindt dat steppen een wat stoffig imago heeft, wordt door de beide steppende dames snel op andere gedachten gebracht. „Juist niet, het is cool en hip”, klinkt het eensgezind. „En steppend kom je op mooie plekken, waar je anders niet zo gemakkelijk zou komen.” Is er bij deze sport ook techniek te leren? Zeker. Evelien en Leffert Eijsing, de man van Kelly, mogen zich sinds kort officieel basis stepinstructeur noemen. Samen met Kelly houden zij de deelnemers goed in de gaten. Ze geven gedegen instructies om conditie, techniek en snelheid te verbeteren.

Een deel van de groep stept gedurende de wintermaanden door. Ook in die periode met korte dagen en minder aantrekkelijke weersomstandigheden blijkt, dat er nog genoeg momenten zijn waarop het prima te doen is om naar buiten te gaan. En nu het voorjaar is aangebroken?  ,,Voor veel mensen is het nu weer dé tijd om op de step te stappen. Heerlijk de bossen in, maar ook lekker vaart maken op het asfalt.”

Net zo enthousiast geworden als Kelly en Evelien? Meld je aan bij de Barneveldse stepclub en stap op de step. Er staan steps klaar voor degenen die geen eigen step bezitten. Stuur een e-mail naar steppeninbarneveld@digitalice.nl. Wie meer wil weten over de club kan ook een blik werpen op facebook.com/steppeninbarneveld.