Op de slotavond is het de gewoonte om één of ander “gek” spel te doen. Vorig jaar deden we een afvalrace met carrousel. Daar konden we bijna niet overheen. Dus dachten we, als we nu eens 2 spellen doen, dat is al 1 spel meer dan vorig jaar. Zo gezegd zo gedaan.

Mega tik spel

Het eerste spel was een tikspel. Niet zomaar een tik spel, maar een hele grote. Het speelveld was maar liefst 60 bij 60 meter. De trainers waren de tikkers. Het was dus zeg maar de trainers tegen de rest. Je voelde de spanning bij de renners. Zoiets van: “die trainers gaan we niet laten winnen!”. Als iemand getikt was, dan moest je naast je fiets gaan staan. Iemand anders kon je dan bevrijden door 2 rondjes om je heen te fietsen en dan deed je weer mee. Maar het duurde niet lang of bijna iedereen stond stil naast de fiets. Een enkeling (Daniek, Arjan) fietste nog rond, met een horde trainers achter zich aan. Dat kon nooit lang goed gaan. En ja hoor, even later was iedereen getikt. De trainers hadden gewonnen!

We hadden nog tijd over, dus we deden het spel nog een keer. Maar nu waren de renners de tikkers. Het waren wel heel erg veel tikkers tegenover een handje vol trainers. Was dit wel te doen? Ach... we proberen het gewoon. Je zag al snel dat een paar trainers volledig werden ingesloten en werden getikt. Een enkeling schuurde nog zigzaggend over het veld. Maar ook die werden al snel ingesloten. De trainers waren al snel allemaal getikt. Maar ja… de overmacht was ook wel héél erg groot. Net klein duimpje tegen de reus.

Kwartetten

Het tweede spel was ‘levend’ kwartet. 4 stuks objecten van binnenbanden, pionen, balletjes, hijsbanden, tandenborstels en kaarten vormden een kwartet. De volwassenen werden samen met de jeugd willekeurig in 4 groepen verdeeld. Elke groep had een ‘basis’, een cirkel waarbinnen een aantal verschillende objecten lagen, die ze moesten verdedigen. De aanvallers van een groep mocht per keer 1 object ‘stelen’ bij de andere 3 groepen. Was een object binnengehaald dan moest deze terug naar hun basis in de kern van de cirkel worden gelegd. De groep met de meeste ‘kwartetten’ zou de winnaar zijn.

Als snel werd er tactisch gespeeld. Een groep bestond uit 6 personen waarbij er 2 of 3 gingen verdedigen en de anderen gingen aanvallen. Het was mooi om te zien dat iedereen bij dit spel betrokken was maar ook in beweging bleef. Niemand stond stil. Er ontstond ‘teamwork’ tussen de jeugd en de volwassenen spelers. Groep 2 heeft uiteindelijk gewonnen met 2 kwartetten.

Prijsuitreiking jeugd

Daarna was de prijsuitreiking van de jeugd. Ze hadden dit seizoen 3 competities gereden.

En de winnaars zijn:

Groep 1 (12-16 jaar)

  1. Ard Jan (69,5 punten)
  2. Nathanaël (62 punten)
  3. Thomas (52 punten)

Groep 2 (8-12 jaar)

  1. Aron Walet (51 punten), Aron Geluk (51 punten), Joël Geluk (51 punten)
  2. Ruben Walet (48 punten)
  3. Micha (39 punten)

Aron Walet, Aron Geluk en Joël Geluk moesten de eerste plaats met elkaar delen. Alle drie 51 punten. Hoe krijgen ze het voor elkaar!

Kijk hier voor de complete uitslag
 

Foto's/video's

Hier kun je de foto’s en video’s vinden die op de avond gemaakt zijn. Met dank aan fotograaf Elbert.