Vorig jaar stapten Evelien Boonstra en Kelly Eijsing voor het eerst op een step en ze waren direct verkocht. Op 26 mei verschijnen ze aan de start van de Tour de Force. En ze zullen niet de enigen zijn.

Nadat Evelien en Kelly een proefles deden, vonden ze dat ook Barneveld op de step moest stappen. Gedreven als ze zijn voegden ze de daad bij het woord en binnen korte tijd waren de twintig steps, die ze in de garage hadden staan, bezet. „Daar waren we zelf ook wel verbaasd over, maar het steppen sprak overduidelijk veel mensen aan”, zeggen ze, terugkijkend op die flitsende start. Aan het einde van het seizoen telde hun club meer dan vijftig enthousiaste steppers, die regelmatig al steppend de omgeving van Barneveld verkenden.

Ontdekken
„Dat maakt het steppen zo leuk”, vinden de twee initiatiefnemers van de Barneveldse stepclub. „Met de step kom je op plekken die je anders niet zo snel zou ontdekken. Je bent lekker buiten en je hoeft niet per se een geweldige conditie te hebben. Iedereen kan steppen. Nog een voordeel is dat het sneller gaat dan wandelen, maar weer niet zo hard als op een racefiets. En je houdt lucht over om onderweg lekker te kunnen kletsen”, voegen ze lachend toe. Ook is steppen een blessurevrij alternatief voor hardlopen. Zelfs als je van de gebaande paden wilt afwijken, kun je blijven steppen.

Teststeps
Na de winterstop worden de steps uit het vet gehaald voor de eerste tochten van het nieuwe seizoen, legt Evelien uit. In het dagelijks leven is zij administratief medewerkster en zij vindt het heerlijk om op de step in beweging te komen. „Vier keer in de week trekken we er op uit, en wie wil aanhaken is welkom”, vult fysiotherapeute Kelly aan. Ook degenen die het steppen eens willen proberen zijn welkom, benadrukken de twee enthousiaste steppers. „Er staan vijf teststeps klaar die je kunt huren.” Nu het ledental gestaag groeit, overwegen de twee Barneveldse steppers een vereniging op te richten, maar dat plan staat nog in de kinderschoenen, benadrukken Kelly en Evelien. Belangrijker vinden ze dat de mensen weer in beweging komen. „Laat de step niet stilstaan”, luidt hun devies. Bij de Tour de Force, op 26 mei, verschijnt waarschijnlijk een flink aantal steppers aan de start. „Als je wilt meedoen, maar nog geen step hebt, laat het ons weten”, zeggen Kelly en Evelien.

Je kunt dan een mail sturen naar steppeninbarneveld@digitalice.nl. Wie meer wil weten kan een blik werpen op facebook.com/steppeninbarneveld

Meesteppen op Tour de Force 2018? Meld je hier aan!