Zou de ‘Siberische Beer’ de laatste stuiptrekking zijn van koning winter? Het was de afgelopen dagen met temperaturen tegen -10 °C en een windkracht 6 uit het oosten toch wel wat fris.

Ondanks de ‘natte’ winter werd er door verschillende leden toch nog gefietst op de racefiets of de mountainbike.
Voor de kerst lag er dik pak sneeuw waar menig mountainbike liefhebber van profiteerde door er lekker doorheen te raggen.
https://photos.app.goo.gl/qviGThjQcItlfoaM2
http://wvtourdeforce.nl/nieuwsbericht/sneeuw-pret

Drenthe200
Eind december reden onze leden André, Mark, Jan Willem, en Marien de extreme marathon Drenthe200.
Maar liefst 200 km ploeteren door water, kou en blubber. Zij zaten bij de kleine 500 deelnemers van de 1300 deelnemers, aan de start, die de wedstrijd hebben uitgereden.
http://dekrantnieuws.nl/53533-2/

Veluwse Wintercompetitie
De Veluwse wintercompetitie is inmiddels afgelopen.  
Zaterdag 10 februari organiseerde wij voor vijfde keer de mountainbike klassieker ‘Veluwse Wintercompetitie Lunteren’. Dit was de 8e wedstrijd op de kalender van de Veluwse Wintercompetitie. Op de Goudsberg in Lunteren ploeterden maar liefst 241 mountainbikers zich door het ‘Zandgat’. Vooral de hellingen in de afgraving scoorden goed; ondertussen bekend om hun steilte en technische karakter. Wij als organiseerde vereniging en Wielervereniging Ede kijken tevreden terug op een mooie editie.  
Van de 241 deelnemers reden er ruim 100 jeugdige deelnemers mee in verschillende categorieën. Een nieuw record tijdens deze wedstrijd. Voor het eerst dit jaar namen ook G-rijders (renners met een lichamelijke en/of geestelijke beperking) deel aan de wedstrijd. Een mooie toevoeging gezien het plezier wat zij uitstraalden. De deelnemers reden een route van twee tot drie kilometer, die zij meerdere keren moesten rijden.
Zie hier de foto’s en filmpjes:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1959895700717847.1073741841.401104756596957&type=1&l=0ab86ba7bb

De 9e en laatste wedstrijd was in Nunspeet waar Bjorn, Erik, Tim, Stijn, Jeroen, Eric en Jos aan de start stonden. Ze werden fanatiek aangemoedigd door een groepje meegereisde supporters. Bjorn en Erik beten het spits af bij de jeugd categorie 5. Hun doel was de race uitrijden maar ook niet helemaal achteraan te eindigen. Ze zijn daar ook in geslaagd! Erik werd 21e en Bjorn 23e.  Tim reed in de categorie 7 ook nu weer een top 5 klassering! De 5e plaats was voor hem. Stijn reed in het geweld rond van categorie 8. Hij wist de 21e plaats binnen te slepen. Jeroen kon in categorie 9 net geen podiumplaats binnenslepen. De 4e plaats was voor hem. Eric pakte in categorie 10 de 34e plaats en Jos wist net voor de rode lantaarn te finishen met een 45e plek.

Na afloop van de wedstrijd in Nunspeet werd het eindklassement opgemaakt hierin telde de beste 5 resultaten mee. Bjorn heeft er 5 gereden maar doordat hij 1 wedstrijd niet wist te finishen moet hij tevreden zijn met een 21e plaats in categorie 5. Erik heeft de smaak te pakken gekregen in zijn achtertuin in Lunteren. Daar reed hij al sterke wedstrijd en dat wilde hij in Nunspeet nog eens proberen. Een mooie uitdaging voor hem waar hij toch zijn eerste wedstrijden op een mountainbike heeft gereden.
Tim reed een sterke competitie. Hij kwam steeds meer richting de top 5. Uiteindelijk lukte het hem in Lunteren een 4e plaats te behalen. Uitgerekend op zijn trainingsgrond zijn beste klassering. Het eindresultaat is een mooie 6e plaats.
Stijn met zijn toen 16 jarige leeftijd moest alle wedstrijden de strijd aangaan tegen mannen tussen de 16 en 29 jaar. Vorig jaar reed hij al een aantal wedstrijden en wist wat hij kon verwachten. Ondanks het hoge niveau verschil wist hij als 16e te eindigen.
www.mtb-competitie.nl

Zie hier de foto’s en filmpjes:
https://photos.app.goo.gl/vZDTwM177NdSBKkm1

Reserveer alvast in je agenda