MTB nieuws herfst 2017

Het MTB zomerseizoen is alweer ten einde. We hebben een leuk en sportief seizoen gehad. De opkomst tijdens de trainingsavonden was dit jaar toch ook weer erg goed te noemen. Namens de MTB trainers willen we jullie bedanken voor jullie enthousiaste inzet tijdens de trainingen en daarbuiten.

 

Wintertrainingen zijn gestart

Dankzij de inzet van o.a. Peter, Kees, Ad en Elbert kon donderdagavond 19 oktober de wintertraining op onze locatie in Barneveld weer van start gaan. De afgelopen maanden hebben zij het terrein achter de schietvereniging met diverse graaf- en maaiwerkzaamheden op orde gehouden. Als test zijn er nu ook 2 LED schijnwerpers op de grote bult geplaatst. Het is terrein is nu nog beter verlicht. We zijn nog opzoek naar een hoge mast/paal. Mocht iemand deze weten stuur dan een mailtje naar MTB@wvtourdeforce.nl

Jeugd

Elke donderdagavond wordt er nu om 19.00 uur jeugdtraining gegeven op dit terrein aan de Thorbeckelaan 113 (achter schietvereniging ‘De Eendracht’). Je kunt er vanaf de parkeerplaatsen VVB inrijden via het witte klaphekje. Het zou fijn zijn als iedere mountainbiker er dan ook is. Van te voren kan er altijd al wat warm gereden worden.
Wij proberen de training 20.15 uur af te ronden. Daarna spreken we de training met elkaar door en drinken we even wat. Uiterlijk 20.30 sluiten we af.

Elke jeugdtraining wordt door één van de trainers voorbereid. Een training bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Als eerste de veiligheidscheck. Samen met de renners controleren we de helm en fiets. Veiligheid voor alles! Daarna volgt de Warming Up, eventueel een specifieke Warming Up, één of meerdere kerntrainingen en een Cooling Down. Elke week hebben we een thema waarmee we aan de slag gaan. Denk aan bochten, balans, klimmen en dalen.

De renners krijgen wekelijks les van 2 jeugdtrainers. De vaste groep trainers bestaat uit Jeroen Verbocht, Diesmer Mijnheer, Bart Lagerweij en Elbert Hardeman. Wanneer nodig worden zij bijgestaan door één van de andere trainers binnen de vereniging.

Ouders zijn ook zeker welkom te komen kijken. Het parcours is zeer geschikt om de verrichtingen van de mountainbikers te volgen. Neem dan wel een dikke jas mee want zo stilstaan is best koud!

Volwassenen
Vanaf 20.00 is het mogelijk voor de volwassenen vrij te trainen op dit terrein. De aanwezige trainers geven dan de verantwoording aan een van de volwassen rijders om na afloop de lampen uit te doen en de container op slot te draaien.

Enkele tips

 • Belangrijk is dat een ieder zich goed aankleed. Trek meerdere lagen over elkaar heen aan. Je kunt dan altijd een jack uitdoen. Kies dus NIET voor 1 dikke jas.
 • Handschoenen met lange vingers. Eventueel met je korte fietshandschoenen daaronder.
 • Voor de mensen met fietsschoenen. Doe daar een overschoen overheen aan. Dan blijven je voeten langer warm.
 • Doe een dunne muts (https://www.buffwear.com/) onder je helm. Dan blijft je hoofd/oren warm en zit je helm nog steeds veilig.
 • Fietsbril met blanke glazen zodat je niet te veel koude rij wind op je ogen krijgt maar toch nog alles goed kan zien. Ook in het donker.
 • Let op! Zorg voor goede verlichting op de fiets voor de heen en de terugreis naar het terrein.
 • Voor de Lunteranen onder ons. Overleg even met elkaar om samen naar het terrein toe te fietsen.
 • Mocht een training niet doorgaan of de locatie wijzigt dan zullen we dit zo snel mogelijk laten weten via de bekende jeugd Whatsapp groep.

 

Toertochten

Ben jij echt een kilometervreter in het bos die niet bang is voor een beetje modder? Dan zijn toertochten iets voor jou!

Het seizoen van de wintertochten is inmiddels begonnen. Bijna elke zaterdagochtend wordt er wel een tocht ergens op de Veluwe georganiseerd. De agenda van deze tochten staan op onze website onder evenementen of op de NTFU kalender.

De toertochten die georganiseerd worden zijn met pijlen uitgezet. Er is altijd 1 officiële stop waar je iets te eten (banaan/krentenbol) en te drinken (ranja, soepje) kunt pakken.

Wanneer je interesse hebt om mee te doen, stuur een mailtje naar MTB@wvtourdeforce.nl of een berichtje naar de Whatsapp groep.

Samen rijden? Overleg ook met andere leden of zij het leuk vinden mee te doen.

Geen vervoer? Soms is er een plekje vrij. Stuur hiervoor ook een Whatsapp bericht naar elkaar.

 

Veluwse wintercompetitie 2017-2018

Deze winter vindt er weer een mooi evenement plaats: de Veluwse Wintercompetitie! Een leuke mountainbike competitie voor jong en oud.

Dit seizoen bestaat de competitie uit maar liefst negen wedstrijden, georganiseerd op en rondom de Veluwe. Door het laagdrempelige karakter zijn ze zeer geschikt voor jou en al je fietsvrienden! Kun jij hen voorblijven?

Tegen wie?

Je fietst tegen heren/jongens en dames/meisjes van jouw leeftijd natuurlijk. Er bestaan verschillende categorieën zie: https://mtb-competitie.nl/competities/wintercompetitie/

Wanneer?

De eerste competitie is al op 4 november. Natuurlijk kun je zelf kiezen welke wedstrijden je rijdt en welke niet. Zie hier het overzicht met alle data en plekken:
https://mtb-competitie.nl/kalender/
De een na laatste wedstrijd in deze serie (10 februari 2018) organiseren wij zelf (WV Tour de Force) in Lunteren. Zie hier hoe tof dat er vorige editie uit zag: https://youtu.be/q820_z1dn0U

 

Begeleiding jeugd

Trainer Jeroen Verbocht en Jos van Veldhuizen zijn bij een aantal competities aanwezig om te begeleiden.

Helemaal enthousiast nu? Meld je aan bij Jeroen Verbocht via Whatsapp (nummer 06-14902180) of mail naar MTB@wvtourdeforce.nl.

Het maakt niet uit als je nog nooit een wedstrijd hebt gereden. Zie het als een uitdagende training in een andere omgeving waar een mooi parcours is neergelegd! Een leuke en leerzame manier om eens kennis te maken met een wedstrijd.

Het is voor de ouders erg leuk om te kijken. Een ronde is maar 4 km waarbij de renners vaak meerdere keren over een terrein fietsen. Genoeg plekken om de renners aan te moedigen!

Voor meer informatie over de Veluwse Wintercompetities: www.mtb-competitie.nl
We hopen jou aanmelding(en) te zien binnenkomen!
Tot in de startblokken!

 

MTB meerdaagse 2018

Ook in 2018 willen we weer voor onze MTB leden een meerdaagse organiseren.
Onder voorbehoud van een slaapplek willen we weer het weekend na hemelvaart gaan.
Dit zal in 2018 gaan om vrijdag 11 t/m zondag 13 mei. We willen weer hetzelfde concept hanteren als dit jaar. We hadden toen een huis gehuurd wat de kosten aanzienlijk verlaagde (bijna de helft) ten opzichte van eerdere jaren. Ook is het makkelijker om maar 1 of 2 dagen te fietsen.

Meer info volgt eind dit jaar en begin volgend jaar. Nieuwsgierig? Lees dan nog eens het verslag van dit jaar. Dan wordt je vast enthousiast!

 

MTB clubcompetitie jeugd

De MTB clubcompetitieritten zijn inmiddels verreden. Dit jaar hebben de jeugdleden van onze vereniging en de jeugdleden van WV Ede er een mooie competitie van gemaakt. Elk deelnemend jeugdlid kreeg een mooie medaille omgehangen. Voor de nummers 1,2 en 3 van elke vereniging werden er bekers uitgereikt.

WV Tour de Force

 1. Thomas
 2. Nathanaël
 3. Ard Jan


WV Ede

 1. Thijs
 2. Laura
 3. Wouter

 

MTB training Jeugd ‘basisschool’

Vanaf dit seizoen hebben we de leeftijd voor de jeugd verlaagd naar 8 jaar. Weten jullie potentiele jeugdleden vanaf 8 jaar t/m 16 jaar? Laat ons dit dan weten. Ze mogen net als de volwassenen 3 x vrijblijvend meetrainen. De jeugd vanaf geboortejaar 2006 en jonger zullen door hun ouders / verzorgers naar de trainingslocatie / verzamelpunt gebracht en opgehaald moeten worden. Wanneer er voldoende animo is kunnen we een aparte jeugdgroep starten.


Whats-app groepen

Via de Whats-app groepen informeren we elkaar over de mountainbike trainingen/tochten. Zit je nog niet een groep? Stuur dan een mailtje naar MTB@wvtourdeforce.nl of vul het contact formulier op onze website in.


Ontwikkelingen Goudsberg

Ons trainingsgebied gaat deel uitmaken van een routenetwerk op de Veluwe. Bij ons in de buurt komen 3 routes: Otterlo, Ede en Lunteren. De routes worden ontworpen door Singletracks onder leiding van Patrick Jansen. Wij proberen als club in gesprek te blijven met de betrokken partijen zodat wij als individuen en als vereniging vrij mogen blijven fietsen in de bossen rondom de Goudsberg.

Meer info: https://www.facebook.com/MTBZuidVeluwe/

 

Bosonderhoud 1 juli en 23 september

Wij organiseerde deze dagen met een aantal fanatieke leden een onderhoudsochtend in ons trainingsgebied. Wij vinden dat wanneer we gebruik maken van het bos we ook wat terug moeten doen voor de natuur. Hiermee kweken we ‘goodwill’ bij de terreineigenaren en betrokkenen. Op onze website staat een verslag van deze activiteiten.