Op site staat een selectie van de foto’s van de Dolomieten. Klik hier om ze te bekijken.

Geen uitgebreid verslag, foto’s zeggen meer dan duizend woorden, maar het was wel even schrikken toen we zaterdag tegen 7 uur in de omgeving van Arabba kwamen, het had die middag gesneeuwd en we reden door een paar centimeter vieze blubber. Dan ga je toch hopen dat het wel een paar dagen droog zal zijn. Maar de volgende ochtend scheen de zon en was de weg alweer helemaal droog. Alleen boven de 2000 meter lag er nog sneeuw in de berm.

We hebben alle dagen mooi weer gehad en prachtige routes kunnen rijden.

De groep bestond uit 19 personen, werd steeds opgesplitst in tweeën, van wisselende samenstelling, afhankelijk van hoe de lust of de benen waren.

Het hotel waar we zaten, Hotel Malita in Arabba, had het prima voor elkaar. Er was voor ons een grote tafel gereserveerd waar we allemaal aan konden schuiven. s-Morgens ontbijt waarbij je kon kiezen uit verschillende soorten brood, beleg en yoghurt met diverse granen. Dan kwam er ook een lijst voorbij waar je de keuze kon maken voor het diner, keuze uit 4 soorten voorgerecht en uit 4 soorten hoofdgerecht. Daarnaast was er ook steeds een salade buffet en een toetje. Het was pico bello.

De kamers waren goed en er was zelfs gelegenheid om de sauna of de Turkse stoom cabine te gebruiken. De fietsen gingen achter slot en grendel in een grote garage, waar ook gesleuteld kon worden.

Het hotel lag op loop afstand van een paar ski liften, waar een gedeelte van de groep gebruik van gemaakt heeft. Ook Jos en Hans hebben de liften gebruikt toen ze op vrijdag een mountainbike gehuurd hebben en een rondrit gemaakt hebben.

Het was een bijzonder geslaagde week.

Veel plezier met het bekijken van de foto’s.

Volgend jaar staan er weer meerdaagsen te plannen, heb je een leuke plek of gebied waar je graag zou willen fietsen. Laat het ons dan weten, toercom@wvtourdeforce.nl.