[update 11 mei]

Het is een vreemde tijd, normaal gesproken zouden velen van ons de openingsrit hebben gefietst. Ook zouden we al een maand lang verschillende trainingsavonden hebben bijgewoond. Niks van dit alles, helaas.
Corona (covid 19) is de oorzaak dat velen van ons solo moeten gaan fietsen, i.p.v. gezellig in clubverband of met je trainingsmaten.
Ook de geplande fietsmeerdaagsen en "onze” Tour de force moeten we helaas annuleren.
Maar aan de andere kant staat onze gezondheid voorop, en kunnen we blij zijn dat we nog wel solo of met gezinsleden kunnen en mogen blijven fietsen.

Nu is het wel zo dat het is toegestaan dat de jeugd van de mtb groepen de trainingen weer mogen hervatten.
Op 6 mei jl. heeft de regering bekend gemaakt dat vanaf 11 mei er weer in groepsverband buiten gesport/ gefietst mag worden, met in acht neming van 1.5 meter afstand. Dit wordt voor de race wel lastig, zo niet onmogelijk te organiseren.
Uiteraard houden wij de adviezen en richtlijnen van de NTFU nauwlettend in de gaten, en tot die tijd geldt: Fiets solo of fiets met een huisgenoot, dus maximaal 2 personen.

[update 1 april]

Als club kunnen we helaas niet anders dan de voorgeschreven regels van de overheid volgen. Dit heeft als gevolg dat we minimaal tot en met 28 april de trainingen, verenigingstochten en andere clubactiviteiten opschorten.

Sterkte allemaal in deze bijzondere tijd. Denk een beetje aan elkaar, volg netjes de aanwijzingen van onze overheid. Dan zitten we hopelijk snel weer samen op de fiets.

Nog wat fietstips: fiets zoveel mogelijk alleen en in een drukke omgeving met een ruime tussenafstand! Sport niet te extreem, dit heeft invloed op je weerstand. Denk er ook aan dat je momenteel geen prioriteit bent in het ziekenhuis, wanneer je bijvoorbeeld onderuit gaat in het bos.

Voor meer tips over fietsen i.c.m. COVID-19 kunnen jullie je wenden tot de website van de NTFU of de KNWU.

[update - 26 maart]

Beste fietsvrienden,

Zoals inmiddels iedereen bekend is er veel te doen omtrent het corona virus. Ook wij als fiets vereniging ontkomen er niet aan.

Als bestuur hebben wij besloten om het advies van de NTFU, waarbij wij als vereniging aangesloten zijn, over te nemen.

Bericht van de NTFU:


Advies aan verenigingen

Het kabinet heeft besloten alle samenkomsten te verbieden tot 1 juni, waarbij ook geen ondergrens meer is van 100 personen. Individueel sporten in de buitenlucht kan nog wel. Dat geldt ook voor wielrennen en mountainbiken: fietsen doe je solo.

Zoek geen risico’s op waardoor je bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval). De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.


Wat betekent dit: in ieder geval tot 1 juni zijn alle verenigingsactiviteiten afgelast. Dus ook de openingsritten en eerste trainingen.

Zodra er een update is zullen wij jullie informeren.

Bedankt voor jullie begrip
Het bestuur

Meer info/vragen

Kan ik gezien het coronavirus nog buiten fietsen? (NTFU)