met de tags ,

Na ruim 3 maanden opleiding zijn Lennart, Mike en Erik geslaagd voor hun wielertrainer opleiding.

Zaterdag 12 januari vond het examen plaats in Apeldoorn waarbij ze samen met zijn 3-en een volledige training moesten geven aan 11 van onze eigen jeugd ‘bikkels’.

Onder toeziend oog van de examinator, docente (Nicoletta) en praktijkbegeleider (Jeroen), trapte Mike af met de Warming-up. Hij had een leuke spelvorm bedacht met een vak waaromheen ze moesten fietsen en later van elkaar een lintje moesten afpakken.

Erik nam daarna Kern 1 voor zijn rekening met een leuke balansoefening waarbij ze met hun voorwiel tegen een obstakel aan moesten staan. Deze oefening werd steeds lastiger gemaakt.

Lennart nam als laatste examenkandidaat het stokje over met een dynamisch slalom spel waarna hij zijn onderdeel afsloot met een ‘tikkertje’spel. Het begon steeds harder te regenen.

Terwijl Gert Jan de Cooling-down voor zijn rekening nam moesten de kandidaten zich met het examen comité terugtrekken voor een evaluatiegesprek.

Direct aan het begin van de evaluatie gaf de examinator al aan dat Lennart, Mike en Erik een voldoende hadden behaald wat indirect betekende dat ze al waren geslaagd. Dit nam al direct de kou uit de lucht. Daarna werden nog even de sterke punten en de punten van aandacht besproken.

Aan het eind van dit gesprek deelde Jeroen de kersverse nieuwe trainers HET felbegeerde ‘trainers vestje’ uit.

Lennart, Mike en Erik hebben vandaag maar eigenlijk al het hele seizoen laten zien met hun enthousiasme en initiatieven volwaardige trainers te zijn die dit vestje meer dan waard zijn. Een serieuze versterking binnen de trainersgroep!

De jeugd werd, als dank voor hun deelname, op de terugweg getrakteerd op een ommetje langs de MAC. Een leuke afsluiter na een geslaagde training.