‘De laatste meters kon ik niet meer op mijn benen staan’

Met volle benen de finish over gaan. Dat gold afgelopen zaterdag voor elke deelnemer van Extreme Cup “De Goudsberg”. De bergsprint in Lunteren waar wielrenners, mountainbikers en skeeleraars tegen de welbekende Goudsberg op sprintten. Skeeleraar Gerrie van Lingen ging er met de titel vandoor, net zoals hij dat vorig jaar deed.

Het was de derde editie van het sportevenement, dat georganiseerd wordt door wielervereniging Tour de Force, Het Tweewielerhuis Barneveld, Restaurant De Goudsberg en Mijnten skeelersport. Zowel lokale als nationale fanatiekelingen verschenen aan de start van de Goudsberg. De 400 meter lange sprint stijgt zo’n 5% tot 7% en is een welbekende klim voor lokale fietsers. 

Koning van de Goudsberg

Mountainbikers, wielrenners en skeeleraars reden tijdens het evenement eerst tegen elkaar, binnen hun eigen discipline. Aan het begin van de sprint was een chicane ingebouwd, een wegversmalling, waar de rijders extra punten konden scoren. In de superfinale streden de beste van elke discipline tegen elkaar voor de titel ‘Koning van de Goudsberg’. De uit Friesland afkomstige skeeleraar Gerrie van Lingen won de titel. ‘De laatste meters kon ik niet meer op mijn benen staan. Ik was blij dat de finish er bijna was.’

Uniek evenement

Er deden deze editie een kleine 70 deelnemers mee. Volgens deelnemers is een wedstrijd als deze uniek. “Zoiets zie je nergens in Nederland.” Zelfs toppers als Jeroen van Eck, die dit jaar eerste werd bij de mountainbike, betitelde het evenement als bijzonder. En dat wist ook het publiek. Vooral bij de finish en op het terras bij restaurant “De Goudsberg” was het druk. Ook de organisatie kijkt terug op een enorm geslaagd evenement.

Winnaars

Koning van de Goudsberg: Gerrie van Lingen (2de keer)
Race: Danny Kroeze
Mountainbike: Jeroen van Eck
Skeelers: Gerrie van Lingen