Donderdagavond 21 juni is de 2e clubcompetitie rit verreden bij de jeugd. Ook nu weer veel variatie in de proeven, te weten:

  • al fietsend door een binnenband “kruipen”. Zo snel mogelijk.
  • slakkenrace: niet zo snel, maar zo langzaam mogelijk een kort parcours afleggen. Zonder voetje aan de grond en zonder van je lijn af te wijken.
  • race: een korte bochtige race die 2x moest worden gereden.
  • prognose rit: rij 2 rondjes met dezelfde tijd.

Per onderdeel kon maximaal 10 punten worden verdient.

Vergeleken met de 1e clubcompetitie rit deden er nu nog meer jeugdleden mee. We hebben de leden dan ook opgesplitst in 2 groepen op niveau/leeftijd. De leden gingen vol enthousiasme met elkaar de strijd aan.

Door de ‘fietsband kruipen’ was in het begin voor de meeste rijders van groep 2 (jongste jeugdleden) toch wat lastig. Het was voor hen de eerste keer. Inzicht, concentratie, lenigheid en balans werden hier flink op de proef gesteld. De concentratie was hierbij het belangrijkste. De trainers deden het namelijk 1 keer voor. Goed opletten dus.

Joël Geluk was hierbij de snelste.

De slakkenrace ging minder snel. Dit was ook de bedoeling. Het bleek toch lastiger dan gedacht. Op de plaats rust zonder voetje aan de grond valt niet mee.

De route van ‘de race’ werd verkend door Anne-Sofie. Zusje van Bjorn. Ze reed de route 1 keer voor. Dat ging erg goed ondanks ze nog niet zo lang op de fiets zit. Zelf is ze (nog) niet lid van de club maar ze moedigde de anderen met haar aanwezigheid wel aan.

De ‘prognose rit’ werd voorgereden door de trainers. We begonnen met verkennen. Direct na de start doken we bosrand in schuin tegen helling op. Helaas was het pad zo dicht gegroeid dat we eerder naar beneden moesten.

Met de echte rit reed iedereen de eerste passage door de bosrand op de helling voorbij. Ze konden de ingang niet meer vinden.

Uitslag 2e clubcompetitie rit

In de groep 8-12 jarige:

  1. Joël Geluk
  2. Aron Geluk
  3. Micha

In de groep 12-16 jarige:

  1. Ard Jan
  2. Nathanaël
  3. Tim

De volledige uitslag en puntenverdeling van de rit kan je hier zien:
https://tinyurl.com/tdf-club-comp-2-2018

Tussenstand tot nu toe

Op 30 augustus is de laatste clubcompetitie rit gepland. Hier worden de laatste punten vergeven.

De huidige tussenstand kan je hier zien:
https://tinyurl.com/tdf-club-comp-totaal-2018

Publiek

Omdat we bij een clubcompetitie rit bijna altijd in het zandgat blijven is het een uitgelezen kans voor ouders en belangstellenden om te komen kijken. Ook deze keer waren een aantal ouders aanwezig om de renners aan te moedigen.

Foto’s

Bekijk foto’s en video’s (fotograaf: Bart Lagerweij en Fam. Mudde)