Tour de Force 2019

De 38ste editie van de Tour de Force werd gehouden op zaterdag 25 mei 2019. Ook dit jaar was het Pluimveemuseum gekozen als startlocatie en dat blijkt een goede keuze. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van het museum en het terrein bij het museum leent zich uitstekend om als startlocatie voor dit evenement te dienen. Voor elke deelnemer was er wel een geschikt onderdeel en afstand te vinden.

Fietsen

Voor fietsers keuzes uit een vijftal routes: 25, 50, 75, 100 en 150 kilometers. En dit jaar was er voor het eerste een gravelroute van 80 kilometer. Deze voerde over voor een groot deel onverharde wegen o.a. door het gebied bij Kootwijk en door de kroondomeinen bij Apeldoorn.

Wandelen

De wandelaars konden kiezen uit drie routes: 15, 25 en 40 kilometer. Zij liepen richting de Goudsberg. De 15 km lopers kwamen tot aan de Goudsberg en keerden van daar via een andere route weer terug naar het Pluimveemuseum. De 25 en 40 km routes leiden de deelnemers over de Goudsberg en zelf tot over het Wekeromse Zand.

Steppen

De steppers maakten gebruik van de fietsroutes van 25, 50 en 75 kilometer. Ja, 75 kilometer steppen! Doe het maar eens!

Ervaringen

Weer terug gekomen bij het Pluimveemuseum konden deelnemers nog wat napraten onder het genot van een drankje en een hapje. Alles verzorgd door de aanwezige catering. En overal waren tevreden geluiden te horen. Deelnemers aan de fietsroutes hadden ook de mogelijkheid hun ervaringen te delen via fietsport.nl. Van de respondenten gaf 4% aan het evenement de score voldoende te geven, 13% goed en maar liefst 83% zeer goed. Een paar reviews geven we graag weer.

“Erg mooie tocht. Alles is perfect geregeld en de omgeving is erg mooi. Vooral omgeving Postbank erg mooi”.

“Gezien de prijs €4,- (NTFU lid) die je voor deze toertocht betaald en de goed voorziene verzorgingposten een perfecte tocht. Bij grote toertochten betaal je hier veel meer voor en is de tocht nog niet eens mooi uitgezet. Een hele mooie toertocht, perfect uitgepijld en prima verzorgingsposten”.

“Goeie sfeer, rustig op de weg. Mooie omgeving”.

Tot slot

Met zulke reviews gaat de organisatie weer vol enthousiasme aan de slag met het organiseren van de 39ste Tour de Force op 30 mei 2020.