Eerste editie Extreme Cup 'De Goudsberg' groot succes

Het was een enorm spektakel zaterdag op De Goudsberg in Lunteren. Wielrenners, mountainbikers en skeelers sprintten 400 meter bergopwaarts op de Lunterse Hessenweg.

Verdeeld over de drie categorieën streden de deelnemers in drie voorrondes, een halve finale en een finale. In de superfinale was het voor alle nummers één uit elke categorie de strijd om de titel 'Koning van de Goudsberg 2016. '

De organisatie spreekt van een groot succes. ,,Door de unieke opzet van deze wedstrijd en de prachtige locatie hebben we laten zien dat iets totaal nieuws een groot succes kan worden", laat Elbert Hardeman weten.

Veel nationale en internationale renners uit drie disciplines kwamen naar De Goudsberg. Alle deelnemers streden, elk in hun eigen categorie, om de felbegeerde trofeeën.

Om 12.00 uur startte de wedstrijd met de eerste voorronde. De deelnemers gingen in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan. Na drie voorrondes, waarbij de renners telkens andere tegenstanders hadden, werden de scores geteld en de twaalf deelnemers voor de halve finale bekend gemaakt.

HALVE FINALE

Rond drie uur ging de halve finale van start. Waar de renners in de voorronden elkaar nog wat moesten leren kennen en vanaf de start alles gaven, daagden ze elkaar in de halve finale uit om als eerste de sprint in te zetten. Om nét voor de finish te demarreren en de tegenstanders af te troeven.

Na de halve finale wachtten de finalisten nog de finalesprint. De beste zes uit elke categorie gingen tot het uiterste om de bekers en geldprijzen in ontvangst te kunnen nemen.

Winnaar categorie race werd Marc Janssen. In de categorie Mountainbike won Richard Feiken voor de Barneveldse troef Jeroen Verbocht en de nationale topper Frank Beemer.

Bij het skeeleren was Kevin van der Horst de winnaar. In de superfinale gingen de winnaars van de drie categorieën onderling de strijd aan voor de titel 'Koning van De Goudsberg 2016. Marc Janssen kwam als eerste over de finish, direct gevolgd door Richard Feiken. Kevin van der Horst kwam als derde binnen.

REACTIES

De deelnemers kwamen uit het hele land om in Lunteren tegen De Goudsberg op te sprinten. De reacties waren overweldigend.

Skeeleraar Jordy Fronik: ,,Ik had me toch iets verkeken op die berg. Wat een super evenement."

Ook Marc Janssen was vol lof over dit evenement. ,,Ik ben normaal meer van de lange afstanden, maar wat gaaf om zoiets nieuws mee te maken. Dit biedt zoveel kansen voor de sport".

Namens de organisatie vulde Elbert Hardeman nog aan: ,,Het idee achter dit evenement is om iets totaal nieuws te bieden voor de sport. Drie categorieën komen samen in één wedstrijd. En dat op zo'n parcours, bergop. Dat is uniek".

ORGANISATIE

De organisatie bestond uit Mijnten Schaats- en Skeelersport, Het Tweewielerhuis, wielervereniging Tour de Force en Restaurant De Goudsberg. Iedereen in de organisatie heeft zijn eigen specialisme waardoor de wedstrijd een groot succes werd. Vanaf het begin, nu bijna een jaar terug, tot het einde heeft iedereen zich volop ingezet.

,,Ons doel is voor honderd procent bereikt. Vernieuwend bezig zijn, deelnemers en publiek iets unieks bieden. Volgend jaar komt er zeker weer een Extreme Cup De Goudsberg. Dat is wel zeker. Van successen krijg je energie en de organisatie zit vol ambitie", ronde Jeroen Verbocht tevreden af. 

Uitslagen

Categorie Race:

1. Marc Janssen

2. Niels Delen

3. Gerjan Olsder

Categorie Mountainbike:

1. Richard Feiken

2. Jeroen Verbocht

3. Frank Beemer

Categorie Skeeleren:

1. Kevin van der Horst

2. Wessel Schilders

3. Jordy Pronk